Begraven

Begraven

In de gemeente Hof van Twente zijn 4 algemene begraafplaatsen Markelo, Goor, Diepenheim, Delden. Daarnaast zijn er ook nog 4 RK begraafplaatsen Goor, Hengevelde, Delden, Bentelo. Er zijn uitgiftes van enkele en dubbele graven. Dubbel graf is naast elkaar of boven elkaar. Op de algemene begraafplaatsen Markelo, Goor en RK Hengevelde, RK Delden is dubbel boven elkaar. Op de algemene begraafplaatsen Diepenheim, Delden en RK Goor is dubbel naast elkaar.

De graven worden uitgegeven voor een termijn van 10, 20 of 30 jaar, daarna te verlengen met 10 jaar. RK begraafplaatsen uitgifte alleen 20 jaar. Er worden op de algemene begraafplaatsen vaste tijden van begraven gehanteerd 11.30 of 13.30 uur (op zaterdag alleen 11.30 uur). De RK begraafplaatsen hebben geen vaste tijden. Men hoeft niet jaarlijks te betalen voor onderhoud. Dit is verwerkt in de aanschaf van het graf. De begraafplaats wordt onderhouden door de gemeente of door hen aangestelde bedrijven (onderhoud op de RK begraafplaatsen door de parochie). Voor de graven zelf wordt geacht dat de families dit zelf doen of laten doen.

Begraafplaatsen

Algemene begraafplaatsen in Markelo, Diepenheim en Goor.

Uw persoonlijke wensenlijst

Het is zeker niet ongebruikelijk meer, dat mensen vooraf wensen vastleggen ten aanzien van hun uitvaart. Daartoe kan gebruik worden gemaakt van een brochure, die bij ons beschikbaar is.